Wolfberry Strúhanka Panko 500 g
Ako používať panko strúhanku
Obaľovacia zmes podobná u nás používanej strúhanke vytvára skvelú chrumkavú krustu. Panko najčastejšie využívame pri príprave bravčového alebo hydinového obaľovaného rezňa. Do panka môžeme obaliť mäso, ryby, morské plody, huby či zeleninu. V pánku obaľujeme ako v klasickej strúhanke, teda v trojobale – hladkej múke, vajíčku a panku. Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.
Charakteristika
V receptoch sa niekedy stretneme s výrazom panko strúhanka. Ide o japonskú strúhanku, ktorá má úplne rovnaké využitie ako naša známa klasická strúhanka. Japonská panko strúhanka má však hrubšiu štruktúru a tým vyzerá ako drobné vločky. Na rozdiel od českej strúhanky, ktorá sa pripravuje zo starších rožkov, veky alebo svetlého chleba, ktorý sa nechá preschnúť a potom sa rozmixuje najemno, sa pánko vyrába z čerstvého bieleho chleba a pomelie sa alebo strúha nahrubo. A čím je japonská strúhanka v kuchyni taká zaujímavá? Hneď z dvoch dôvodov. Po prvé pri vyprážaní nenasiakne zďaleka toľko tuku a za druhé je výsledný pokrm oveľa chrumkavejší. Názov panko je odvodený z portugalského či španielskeho prekladu slova chlieb (pán) a japonskej prípony -ko, ktorá znamená múku. Panko strúhanka sa vyrába po celom svete, najmä však v ázijských krajinách. Nutričné hodnoty v 100g
Energetická hodnota: 1120 kJ/270 kcal; Tuky: 0,2 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 53 g - z toho cukry 1 g; Vláknina 5,5 g, Bielkoviny: 9,8 g; Soľ: 0,2 g
Zloženie
Strúhanka vyrobená z čerstvého bieleho chleba (pšeničná múka 96,8%, kvasnice 3%, soľ 0,2%).
Alergény
Lepok
Skladovanie
Panko strúhanku presuňte do nádoby s tesniacim viečkom a skladujte na suchom a temnom mieste pri bežnej izbovej teplote do 20 °C. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.
Krajina pôvodu
Poľsko
Výrobca
Wolfberry sro, Bohunická 5, 619 00 Brno
Obsah
500 g