Wolfberry Tapioková múka BIO
Ako pripravovať pokrmy z tapiokovej múky
Tapiokovú múku môžete použiť ako univerzálnu kuchynskú prísadu. Ako zahusťovadlo do polievok, omáčok a dusených jedál, na prípravu krémov, pri pečení múčnikov a dezertov alebo na výrobu výborného pudingu. Ideálna je tiež ako náhrada želatíny či ryže.
Charakteristika
Rovnako ako v našich krajinách používame pri varení zemiakový alebo kukuričný škrob, tak siahajú Juhoameričania a Aziati po tapioke. Na rozdiel od tunajších škrobov vyniká tapioka svojim univerzálnym využitím. Nepatrí k strukovinám ani obilninám a neobsahuje teda lepok či iné alergény. Je vyhľadávaná pri bezlepkovej, bezlaktózovej, paleo alebo nízkocholesterolovej diéte. Je však nevhodná pri nízkosacharidovej diéte – obsahuje totiž toľko komplexných sacharidov ako zemiaky. Pokiaľ sa zaujímate o zdravú výživu, potom by tapioka rozhodne nemala uniknúť vašej pozornosti. Zloženie
Škrob z hľúz Manioku jedlého BIO 100%.
Nutričné hodnoty v 100 g
Energetická hodnota : 1498 kJ / 358 kcal; Tuky : 0,02 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,01 g; Sacharidy : 89 g; z toho cukry: 3,4 g; Vláknina : 0,9 g; Bielkoviny : 0,2 g; Soľ : 0,003 g.
Skladovanie
Skladujte v suchu
Krajina pôvodu
Thajsko
Poľnohospodárska produkcia mimo EÚ
Obsah
1000 g