Wolfberry Kypriaci prášok do pečiva BIO
Ako používať BIO kypriaci prášok do pečiva
Použijeme ho rovnakým spôsobom ako bežný kypriaci prášok. Na 500 g sypkých surovín pridáme 3 lyžičky (21 g) prášku. Ak nahradzujeme týmto práškom bežný kypriaci prášok v sáčku, potom tri lyžičky tohto prášku zodpovedajú 1 sáčku bežného prášku do pečiva. Kypriaci prášok z jedlej sódy a vínneho kameňa má sklon začať kypriť už pri izbovej teplote. Preto odporúčame vkladať cesto do rúry a piecť čo najskôr po zapracovaní kypriaceho prášku. To sa týka najmä redších trených ciest.
Charakteristika
Kypriaci prášok je suché chemické kypridlo používané na zväčšenie objemu a odľahčenie textúry pečiva. Funguje na princípe uvoľňovania oxidu uhličitého do cesta acidobázickou reakciou. Tým vznikajú bublinky, ktoré cesto nakyprujú. BIO kypriaci prášok je bezlepkový a bezfosfátový. Regulátorom kyslosti je vínny kameň alebo hydrogenvinan draselný, kypriacou látkou jedlá sóda alebo hydrogénuhličitan sodný. Po kypriacom prášku siahneme v prípadoch, keď nechceme v pečive nežiaducu príchuť fermentačných produktov kvasiniek z droždia.Zloženie
BIO kukuričný škrob, regulátor kyslosti - prášok z vínneho kameňa (Tartrát draselný) 27,4%, jedlá sóda (Hydrogénuhličitan sodný - E500)
Nutričné hodnoty v 100g
Energia : 1004 kJ/253 kcal; Tuky : 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy : 44 g - z toho cukry 0 g; Vláknina : 32 g; Bielkoviny : 0 g; Soľ : 17,5 gSkladovanie
Skladujte vždy dobre uzavreté na suchom mieste.
Krajina pôvodu
Nemecko Výrobca
Wolfberry sro, Bohunická 5, 619 00 Brno
Obsah
Výhodné balenie 10 x 21 g