Prečo stúpa popularita orechových masiel?
Dôležitosť a zdravý vplyv tukov pre ľudský organizmus každým rokom stúpa. Mýty o tom, ako sú všetky tuky nezdravé, sú už dávno vyvrátené a ľudia hľadajú zdroje prospešných tukov. Jedným z týchto zdrojov sú aj orechové maslá. Čo by ste o nich mali vedieť?
Zdravý tuk
Orechové maslá majú skvelý pomer nasýtených a nenasýtených tukov. Zdravé tuky v orechových maslách pomáhajú znižovať riziko srdcovo-cievnych chorôb. Za spomenutie stojí aj nezanedbateľný obsah bielkovín a zanedbateľný obsah sacharidov.. Napríklad, toto maslo obsahuje v jednej porcii len 1 gram cukru. Lákavé?
Poslúži ako nátierka
Arašidové maslo pozná takmer každý z amerických filmov a rozprávok. Na Slovensku až tak rozšírené nie je, no zoženiete ho už takmer v každom obchode a aj samotné vám poslúži ako výborná nátierka. Pre gurmánov máme dobrú správu. Dá sa použiť ako základ (alebo prísada) do rôznych dressingov a dipov. Návodov a receptov je plný internet.
Nech ti babka upečie koláč
Orechové maslá sú skvelým pomocníkom pri pečení báboviek, buchiet, koláčov, závinov a moderných raw koláčikov. Určite stojí za zváženie použiť ho ako alternatívu k maslám na pečenie a náhradu klasického masla. Rozdiel spoznáš nie iba v kvalite, ale aj v chuti tvojich pečených dobrôt.
Dlhá trvanlivosť
Orechové maslo je jednou z tých vďačných potravín, ktoré vám doma vydržia dlho bez toho, aby ste sa museli obávať o ich dátum spotreby. Bez akýchkoľvek starostí môžete mať veľké balenie orechového masla doma otvorené pokojne aj rok. Vo väčšine prípadov ani nezáleží na tom, či ho máte uskladnené v chladničke alebo len v skrinke na potraviny.