Wolfberry Agar 30 g
Ako používať Agar
V potravinárstve sa agar používa na dochucovanie, ako stabilizátor aj ako zahusťovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky. Je výborný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod.
Dávkovanie
Do 300 ml vody vmiešame 5 g Agaru a 25 g – 50 g cukru. Necháme 10 minút napučať a potom 15 minút varíme. Pri výrobe aspikov pridáme namiesto cukru 1/2 kávovej lyžičky soli.
Charakteristika
Agar (inak tiež agar-agar) je prírodný polysacharid s vysokou želírujúcou schopnosťou, ktorý sa vyrába z červených morských rias rodov Floridae a Gelidium. Je priehľadný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvárať tzv. vysoké vrstvy želé, ktoré pri krájaní skvele držia tvar. Výrobky obsahujúce agar sú preto vhodné na domácu prípravu extra vysokej vrstvy želé na torty a zákusky.Zloženie
Agar agar (Gélidium 100%).
Nutričné hodnoty v 100 g
Energetická hodnota: 720 kJ / 172 kcal; Tuky : 0,1 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy : 0,4 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina : 86 g; Bielkoviny : 0,1 g; Soľ : 0,04 g.
Alergény
Môže obsahovať stopy lepku.
Skladovanie
Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom a teplom.
Krajina pôvodu
Česká republika
Obsah
30 g