Tekuté vaječné bielka
Balticovo Tekuté vaječné bielka 5000 g
Tekuté vaječné bielky sú veľmi populárne a žiadané a to nielen medzi športovcami. Nájdete ich prakticky v každom jedálničku, aj keď v niektorých diétach bývajú vynechané žĺtky. Vstrebateľnosti vaječných bielkovín pre človeka je skoro 100%, môžeme ju považovať za super potravinu a je biologicky hodnotnejšia ako proteíny z mäsa. Sú perfektné pre športovcov do diéty a pre nárast svalovej hmoty.
Hlavné výhody tekutých bielkov
- pri varení nevzniká žiadny neporiadok zo škrupín
- neobsahujú žiadne konzervanty ani stabilizátory
- neobsahujú žiadny tuk
- v chladničke po otvorení vydržia až 28 dní
- sú vhodné pre kuchynské úpravy (omelety, placky, apod.)
- v 1 kg je cca 32 vaječných bielkov
- pokiaľ sa teplota pohybuje medzi -18 až 0 stupňov celzia, dajú sa po dobu 6 mesiacov zamraziť
- sú pasterizované, aby neobsahovali listériu a salmonelu
Ako ich skladovať?
Skladujte ich po otvorení najlepšie v chladničke alebo v prostredí, kde je okolo 4 stupňov celzia.
Čo urobiť z vaječných bielkov?
- omeletu
- miešané vajíčka
- na šľahanie
- na pečeniu vianočných cukrovín a tvorbu ďalších múčnikov
- ovseno-vaječné placky
Nutričné hodnoty
na 100 g |
|
Energetická hodnota |
191 kJ / 45 kcal |
Bielkoviny |
10,5 g |
Sacharidy |
0,7 g |
Tuky |
0,8 g |